Проведоха се зимните семинари на футболните съдии от Зона София

На 10 и 17 февруари, в НСА „Васил Левски“ се проведоха зимните семинари на съдиите от ранглистата на Трета лига ЮЗГ, U 17,16 и15, ДЮФ и Столични първенства.

При отлични условия, осигурени от домакините в лицето на директора на отдел „Административно стопанска дейност“ и член на СК на БФС Валентин Добрев, участниците в семинара покриха физическите нормативи и положиха писмен теоретичен изпит.

Семинарът на Трета лига и U 17,16 и15 бе открит с приветствие от Антони Здравков, председател на ЗС на БФС-София. Той пожела на съдиите успешен сезон и да имат необходимите кураж и смелост по терените. След него реферите бяха приветствани и от председателя на СК при ЗС на БФС-София доц.Венцислав Гаврилов, доктор.

Инструкторите Милко Николов и Веселин Мишев изнесоха лекции съответно „Контрол на мача. Важни решения. Езика на тялото като един от основните инструменти за контрола на мача“ и „Сигурно съдийство. Тактически подход към футболната среща“. По време на тези лекции съдиите задаваха доста въпроси, което ще помогне за тяхното усъвършенстване.

След това реферите положиха теоретичен тест по Правилата на играта – 20 въпроса с отворени отговори.

Семинарът продължи с измерване на BMI на младите рефери след което ръководещите съдии покриха SDS теста на УЕФА , а асистентите – ARIET.

 

 

  

При закриването Венцислав Гаврилов пожела на всички отново успешен сезон, както беше през есента на миналата година.

Всички членове на СК при ЗС на БФС-София и реферите отново изказаха задоволството си от перфектните условия за провеждане на семинара от страна на домакините от НСА.

Седмица по-късно се проведе семинарът на съдиите от ДЮФ и Столични първенства.

Те получиха ценни указания от председателя на СК при ЗС на БФС-София доц.Венцислав Гаврилов, доктор.

След това семинарът премина при същата програма, както и предната седмица.