Завърши семинарът „Ментори и таланти“ ниво 1, първа част

При отлични условия в спортно-възстановителна база "Бачиново" край Благоевград от 1 до 3 декември се проведе първата част от семинара "Ментори и таланти" I ниво. Зоналният съвет на БФС в София и неговият председател Антони Здравков съвместно с Националната СК бяха подсигурили всичко необходимо за успешната работа на всички участници.

Семинарът бе открит от главния мениджър на Съдийската комисия на БФС Стоян Алексиев и председателя на СК към ЗС на БФС София Венцислав Гаврилов. Те приветстваха петте бригади, съставени от изключително перспективни млади рефери. Всяка една от тях имаше за ментор бивш съдия или асистент от елита - Мартин Стоименов, Петър Стойчевски, Антон Терзиев, Людмил Павлов и Цветан Трифонов. Младите рефери изслушаха специалната лекция по "Правилата на играта" на зоналния инструктор Милко Николов. След това съдиите имаха работа по групи с взимане на решения в 10 клипа, под ръководството на члена на СК към ЗС на БФС и инструктор за гр. София Веселин Мишев.
 
На следващия ден на младите таланти бе измерен BMI, след което имаха физическа тренировка на терена в Рилци под ръководството на кондиционният специалист Янчо Янчев и Крум Стоилов член на СК, отговарящ за физическата подготовка.

  

Същинската част на семинара бе разглеждането на клипове от мачовете на петте бригади през есенния полусезон. По време на тяхното обсъждане се стигна до интересни дискусии, като съдиите получиха ценни напътствия от Стоян Алексиев, Венцислав Гаврилов и останалите им колеги, както и от страна на менторите.

  

 
В заключителната част на семинара младите таланти благодариха за осигурените отлични условия за провеждане на мероприятието, както и за помощта и съветите от страна на менторите и членовете на Съдийската комисия.

Ето и кои млади съдии влизат в състава на всяка една от петте бригади участвали в семинара:

Васил Попов, Павел Стелиянов, Стефан Стефанов с ментор Петър Стойчевски;

Теослав Димитров, Радостин Илиев, Мартин Мирчев с ментор Мартин Стоименов;

Петър Николаев, Кристиан Начков, Мартин Шопов с ментор Людмил Павлов;

Благовест Танев, Илиян Митов, Калоян Калаузки с ментор Цветан Трифонов;

Данаил Атанасов, Борислав Маринов, Александър Калайджиев с ментор Антон Терзиев.