Завърши семинарът „Ментори и таланти“ ниво 1

Завърши организираният от ЗС на БФС-София, съвместно с Националната СК семинар „Ментори и таланти“, ниво 1.

Той се проведе при отлични условия в университетски център „Бачиново“ – Благоевград. За осми път този семинар събра най-младите футболни съдии от елитни юношески групи. Събитието се проведе с личното съдействие на председателя на Зоналния съвет г-н Петко Петков.

Семинарът бе открит от председателя на Съдийската комисия към ЗС на БФС и член на Националната комисия Николай Йорданов. Петте бригади от млади и перспективни рефери имаха разнообразни занимания включващи: дискусия по правилата на играта и решаване на теоретичен тест, подготвен от Милко Николов – Главен методист на съдиите от Зона София.

   

 

Във втория ден освен измерване на BMI, бе проведено и интересно практическо занимание на терена на ст.“Христо Ботев“ в Благоевград. То бе ръководено от Председателя на СК Николай Йорданов и кондиционния инструктор на съдиите от Зона София Янчо Янчев. Най-емоционално бе в края на тренировката когато реферите направиха двустранна игра.

  

Най-важната част от семинара бе прожектирането и дискусията на клипове от срещи които са ръководили младите таланти през есенния полусезон. Техните ментори бяха подбрали интересни ситуации, които бяха поставени на обсъждане в залата. Изключително деен бе Председателят на комисията Николай Йорданов, който освен анализ на действията на съдиите им даде и много ценни практически съвети за подобряване на действията им на терена в бъдеще. Всички бяха категорични, че Зоналният съвет на БФС в София и председателят му Петко Петков полагат огромни усилия за развитие на съдийството.

Младите таланти благодариха на своите ментори и членовете на СК при ЗС на БФС-София за проведения семинар и получените нови знания, насоки и съвети.

Ето и кои млади съдии влизат в състава на всяка една от петте бригади участвали в семинара:

Денислав Мицаков, Марио Донев и Наско Станоев с ментор Людмил Павлов;

Теодор Никифоров, Божидар Никифоров и Пепи Никифоров с ментор Станислав Груев;

Петър Димитров, Алекс Маринов и Светослав Стоичков с ментор Стоян Владимиров;

Божидар Тодоров, Кристиян Ярловски и Ивайло Михайлов с ментор Антон Терзиев;

Иво Иванов, Християн Терзиев и Кристиян Пенков с ментор Петър Стойчевски.