Завърши зимният семинар на съдиите от Югозападна Трета лига

При отлични условия в Национална Спортна Академия „Васил Левски“ се проведе традиционният зимен семинар на съдиите от Югозападна Трета лига. Той бе открит от Стоян Алексиев Старши мениджър съдии БФС. Първи приветствие към участниците отправи новият председтел на ЗС на БФС-София Петко Петков. Той пожела успех на всички съдии през пролетния дял на първенството и поиска от тях да спазват стриктно изискванията на съдийската комисия начело с новия председател Николай Йорданов. От своя страна Йорданов припомни пред аудиторията големите заслуги на предшественика си на този пост проф.Георги Игнатов за развитието на съдийството в зоната. Той обяви амбицията на своя екип да надгради постигнатото и Югозападната зона да продължи да бъде водеща в България.

 

Специални гости на семинара бяха вицепрезидентът на АФЛ проф.Йордан Иванов и Валентин Добрев – директор на отдел „Административно стопанска дейност“ в НСА.

Съдиите от трета лига изслушаха лекцията „Дух на играта и сигурно съдийство“ на инструктора за град София Веселин Мишев и „Наказуема игра с ръка. Критерии и дисциплинарни санкции“

от Милко Николов, който е новият главен инструктор на зоната.

Всички рефери положиха писмен теоретичен изпит след което покриха и физически нормативи.