Семинар „Ментори и таланти“ ниво 1

При отлични условия в университетски център „Бачиново“ - Благоевград за седми път се проведе семинар „Ментори и таланти“ първо ниво (1 част), организиран от ЗС на БФС - София. С личното съдействие на председателя на Зоналния съвет г-н Валентин Чакъров, бе спазена традицията да се проведе това мероприятие за най-младите футболни съдии от елитни юношески групи, което вече се провежда и в другите зони в страната.

Семинарът бе открит от председателя на Съдийската комисия към ЗС на БФС и член на Националната комисия проф. Георги Игнатов. Освен него през цялото време присъстваше и старши мениджърът на Съдийската комисия на БФС г-н Стоян Алексиев. Петте бригади от млади и перспективни рефери имаха разнообразни занимания включващи: дискусия по правилата на играта, разглеждаха избрани клипове от предходни семинари по програмата, решаваха интерактивен комбиниран тест, подготвен от Милко Николов – национален инструктор на асистент съдиите в България. Лекция на тема „Контрол на срещата и играчите“ бе изнесена от главния инструктор на ЗС на БФС Николай Йорданов.

Във втория ден освен измерване на BMI, бе проведено и интересно практическо занимание на терена на базата в с.Покровник въпреки непрестанния дъжд. То бе ръководено от главния инструктор на ЗС на БФС Николай Йорданов и кондиционният инструктор на съдиите от Зона София Янчо Янчев.

На всяка една бригада бе направен анализ на представянето въз основа на заснети подбрани ситуации в техни мачове от от менторите им.

Най-важната част от семинара бе прожектирането на клипове от срещи които са ръководили младите таланти през есенния полусезон. Техните ментори бяха подбрали интересни ситуации, които бяха поставени на обсъждане в залата. Изключително деен бе главният инструктор на ЗС на БФС София Николай Йорданов, който освен анализ на действията на съдиите им даде и много ценни практически съвети за подобряване на действията им на терена в бъдеще. Всички бяха категорични, че Зоналният съвет на БФС в София и председателят му Валентин Чакъров полагат огромни усилия за развитие на съдийството.

Семинарът премина при изключително добри условия и организация.

Ето и кои млади съдии влизат в състава на всяка една от петте бригади участвали в семинара:

Борис Тончев, Велин Димитров и Любомир Лукач с ментор Станислав Груев;

Николай Велков, Илиян Стоичков и Георги Балчев с ментор Стоян Владимиров;

Кристиан Бучев, Стоян Кисьов и Симеон Сотиров с ментор Цветан Трифонов;

Кристиан Колев, Брайън Маринов и Георги Георгиев с ментор Стефан Йорданов;

Любима Банова, Мария-Йоанна Василева и Адел Ангелова с ментор Галя Донева.