Конкурс за номиниране на съдии за ранглистите на Втора лига

Съдийската комисия при ЗС на БФС София проведе ежегодния си конкурс за номиниране на рефери за ранглистата в професионалния футбол (Втора лига) - главни съдии и асистенти. Той се проведе при отлични условия и организация на Националния стадион "Васил Левски" осигурени от Зонален Съвет-София с председател Валентин Чакъров. Георги Игнатов - председател на комисията прецизно разпредели задачите на своите колеги, които присъстваха и съдействаха за провеждане на конкурса - Тихомир Костовски (заместник-председател), Иван Алексиев, Веселин Мишев, Николай Ангелов, Стефан Апостолов и Богомил Маринов. Освен тях се включиха секретарят на СК при ЗС на БФС-София Павел Павлов, инструкторът Милко Николов и техническият сътрудник Цвета Попова.

 

 

На всички направи отлично впечатление, че по време на конкурса през цялото време присъстваха лично председателят на СК на БФС Костадин Гергинов и старши мениджърът на съдиите Стоян Алексиев. Тe искаха да видят подрастващата смяна на столичното съдийство, която ще заеме местата си в ранглистите на професионалния футбол през следващите години.

В конкурса участваха 8 главни съдии и 17 асистенти. Те покриваха физически норматив, теоритичен и видео тест и държаха изпит по английски език.

Отговорникът за физическата подготовка в СК на БФС Николай Петров лично измери подкожните мазнини (body mass index) на кандидатите за професионалния футбол. На базата на постигнатите резултати и експертно мнение, предстои СК при ЗС на БФС-София да обяви имената на номинираните.